• abertowncouncil


  • britishcycling


  • jpsignsprint


  • monmouthbiglogo


  • sportivephoto


  • welshcycling


  • MJ-Events-Logo

Abergavenny Festival of Cycling - Hosts of the 2014 National Road Race Championships

Schedule of Events - 2016

Abergavenny Festival of Cycling 2016
Schedule of Events 2016  
Date Event/Sub-Event Time

July 13th

The Chepstow Grand Prix

  Televised National Series Race  
  Supporting races  
  School Race -10 mins- Go ride, local Schools invited through Mon CC (Short course) 5:30pm
  Youth Under 10/12 - BC members - 15 mins (short course) 6:00pm
  Youth Under 12 - 20 mins - full course 6:20pm
  Youth A/B combined - 25 min full course - 6:45pm
  Senior 2/3/4 Support Race - 30 mins 7:15pm
  Elite 60 - mins 8:00pm

July 15th

The Wales Open Criterium

  Televised National Series Race  
  Supporting Youth Races  
  Schools Race 5:30pm
  Youth Under 10/12 - BC members 5:45pm
  Youth Under 12 - 20 mins 6:05pm
  Youth A/B - 25 min 6:25pm
  Women’s 2/3/4 - 30 mins 6:55pm
  MJ Events Support Cardiac Race Carnival Event 15 mins the security and crowd 7:15pm
  The JP Signs & Print Wales Open Criterium Elite Race 60 mins + 5 laps 8:00pm

July 16th

Iron Mountain Sportif

  Four distance sportive rides  
  Iron Mountain 100 09:00
  Iron Mountain 70 09:30
  Monmouthshire 40 10:00
  Leisure Ride 10:30
  Biking in the Bailey 12:00

July 17th

The Grand Prix of Wales

  Televised National Series 113 Mile Professional Race 11:00

July 17th

The Para GP of Wales

  Hand Cycles, Trikes and Tandems 11:15
Last modified onSunday, 10 July 2016 19:02
back to top

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our Privacy Policy.

I accept cookies from this site

EU Cookie Directive Plugin Information